Populära inlägg

lördag 23 december 2023

God Jul

Det blir som sagt aldrig som man tänkt sig. Visserligen har jag redan planerat för en lugn jul, men den blir ett snäpp ännu lugnare. Som det nu verkar kommer min sons första jul i Sverige bli att han är sjuk med hög feber. När han hackade tänder tog jag tempen och den var då på 38,8 grader. Efter det har han badat och fortsatt hacka tänder. Vid början av nattningen hade han morgonrock, täcke och filt över sig. Efter ett tag skalade vi av morgonrocken och det verkade inte som att han hackade tänderna mer. Han somnade sedan på rekordtid: 12 minuter för en kvällsnattning, vilket aldrig har skett tidigare. 

Idag har han haft energi uppe och velat leka, men inte velat äta mat. Gröt, klämmisar och frukt har som tur är slunkit ner. Och vatten. Om det är lika imorgon får han äta min risgrynsgröt till frukost. lunch och middag. Vegobullar, vegoprins och allt annat som är förberett får vi festa på några dagar längre fram istället. 

Och aktiviteten får vara att sova och titta på datorn. Tur att det finns mycket att se under juldagarna, även för barn. Om han är sängliggandes skjuter vi även på julklappsöppnandet - Jesus fick ju inte sina presenter från de vise männen förrän vid Trettondagen, så varför kan inte vi göra likadant...?

Från oss i sjukstugan till er alla 
- En Riktigt God Jul!

PS. Lite julpyssel har vi hunnit göra. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar