Populära inlägg

lördag 7 november 2015

Regnet det bara faller ner så låt oss vara ljuset!

Födelsekyrkan i Betlehem, Israel.

Hösten har varit mestadels solig och ljummen, men nu på förmiddagen har regnet slagit till med kraft. Hela himlen är grå och vägrar släppa fram något ljus. Vid sådana här tillfällen är det lätt att sinnesstämningen följer vädret; man känner sig lite tyngre och tröttare. Men frukta icke! För efter regn kommer solsken, som man brukar säga. Eller lev på hoppet. Eller en annan goding: följ ljuset i tunneln.
Det finns många positiva, peppande citat och ordspråk som kan användas i detta läge. Men vi kan också lägga till det kristna perspektivet nu när vi närmar oss jul (jo, vi närmar oss, för det finns de som redan äter saffransbullar och dricker julmust och glögg). Väntan på Kristi ankomst, advent. Att se fram emot något, att längta efter något. Ett ljus i tunneln, ett ljus i mörkret. Ett starkt ljus att följa som inte slocknar när det stormar runt omkring. Och det ljuset behöver vi nu mer än någonsin när stormen närmar sig orkanstyrka i världen. En värld som behöver hopp och förtröstan när sorg, oro och våld råder.
En person har svårt att göra något ensam, men tillsamman kan vi göra mycket. Låt oss tillsammans vara ljuset, stå för hoppet och gemensamt bidra till fred och frid i världen!


1 kommentar:

  1. Höstens mörker och dimma ger även tid för vila efter sommarens ljus. Tid för eftertanke. Tid att samla kraft. Att låta sig omslutas av det mjuka mörkret. Om så snön faller kommer ljuset, och med jul även det andliga ljuset.

    SvaraRadera