Populära inlägg

onsdag 25 november 2015

Om MPs svängning i flyktingfrågan


Bra sagt av Nils Karlsson (MP) på nyheterna idag! Jag håller med honom om att vi inte ska svika våra ideologi. Om vi inte lutar oss mot det vi tror på, vad stöttar vi oss mot då? Att stänga ute och försvåra för andra har aldrig lätt till något bra för någon part. Och tydligen klarar dagens samhälle inte av något som människor förr klarade; är vi verkligen på väg mot ett bättre samhälle?
Ikläd dig rollen som flykting från Sverige, där du i ett försök att skydda din familj flytt genom Europa, över Medelhavet till ett land i Afrika. Men tyvärr, du saknar ID-papper (försvann ner i Medelhavet) och myndigheten som tar emot börja mumla om att nu har det kommit in för många svenskar i landet. Och du får reda på att även om du kommer in i detta land är det ingen idé att bygga upp ett liv för dig  och din familj här, eftersom du inom något år ändå inte kommer att få stanna. Du kan då välja på att då eller nu fortsätta din flykt, men det kommer vara likadant läge i båda fallen för alla länder runt omkring har också börjat stänga sina portar. Vart ska du ta vägen? Vad ska du göra? Hur ska du kunna ge din familj skydd och trygghet?
Sverige kan ta emot fler flyktingar, men det beror på om vi som privatpersoner är redo att kämpa för dem och om vi vill dela med oss det vi har i överflöd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar